Akademi Pengajian Bahasa Univeristi Teknologi MARA Cawangan Kelantan (UiTMCK) akan menjadi hos bagi International Conference on Language, Education, Humanities and Social Sciences 2021 (i-LEdHS2021) yang akan diadakan pada 22 Februari 2021 (Isnin) sepenuhnya secara atas talian dengan kerjasama Universitas Ahmad Dahlan, Universitas Gadjah Mada, Universiti Malaya, Kong Zi Institute University of Malaya, Malaysian English Language Teaching Association (MELTA) Kelantan Chapter, Prince of Songkla University, and Universitas Pembangunan Nasional “Veteran” Jakarta.

Tema bagi konferensi pada kali ini adalah ‘Global Citizenry: Converging Knowledge and Technology’ yang bertujuan menghimpun pendidik dan penyelidik daripada segenap bidang yang berkaitan untuk berkongsi idea, pengetahuan dan inovasi mengenai pendidikan.

Oleh itu, orang ramai adalah dijemput untuk turut sama menyertai “Pre-Conference Workshop” yang akan diadakan pada 21 Februari 2021 dengan yuran sebanyak RM30 sahaja.

Pre-Conference Workshop

Penceramah Jemputan

Masa

Workshop 1 – Designing an Online Lesson using the Jigsaw Strategy